Nieuws

Dinopark Twente Airport opent

Nieuwbrief De Groene Loper

Klik op onderstaande link om de laatste nieuwsbrief van De Groene Loper te bekijken.

Sloop Bedrijfshal Robsoncomplex

We gaan beginnen met de sloop van de oude bedrijfshal aan de Veldkampstraat 42. Deze hal is onderdeel van het voormalige Robson complex en maakt plaats voor een nieuwe ontwikkeling op het stuk liggend tussen het Robsonpand en het fietspad. Dit stond onlangs ook in de krant.

Werkzaamheden

Uitnodiging Bestemmingsplan De Slijpsteen

Voor de gemeente Enschede ga ik aan het werk met een nieuw bestemmingsplan voor de Slijpsteen, het bedrijfsterrein waar o.a. Lidl en Gamma gevestigd zijn. De gemeente wil graag weten wat u vindt van de situatie daar en wat er mogelijk verbeterd kan worden.

Muziek, theater, architectuur en geschiedenis op het Balkon Festival in Enschede

Een serenade vanaf een balkon van een ooit geliefd warenhuis en een pad in de Enschedese binnenstad waar vroeger de koeien liepen. Muziek vanaf een balkon van een voormalig zusterflat en twee harmonieën die met elkaar battlen. Dat zijn enkele ingrediënten van de tweede editie van het Balkon Festival; een tweedaags festival waar muziek, theater, architectuur en de geschiedenis van de stad samenkomen. Het Balkon Festival is een ontdekkingsfestival voor elke inwoner en bezoeker van Enschede.

EXPOSITIE VAN 4 MEI T/M 2 JUNI

Bijen op bezoek

Tentoonstelling over wilde bijen in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner

Uitnodiging voor Kledingruilavond

Wijkbewoners die nog eens een kijkje willen nemen in het voormalige PETpaviljoen zijn van harte welkom in Hengelo voor een gezellig avondje kleding ruilen.

Nieuwsbrief De Groene Loper

Er is weer nieuws van de Groene Loper!

 

Klik op onderstaande link om de nieuwsbrief van De Groene Loper te downloaden!

Gastheren en Gastvrouwen Gezocht bij Het Lammerinkswonner

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswonner zoekt gastheren en gastvrouwen

Kookworkshops ecocentrum emma

ecocentrum emma

KOOKWORKSHOPS

creatief koken met bio streekproducten

Tweede persoon 50% korting!

Gezocht: 5 Pioniers voor de WijkBV

 

Vrijwilligers gevraagd

Wie komt ons team in de mooiste SYNAGOGE van Europa versterken?

Van Onmacht naar Kracht: Film over de Joodsche Raad van Enschede

Op zondag 31 maart wordt in de synagoge de film ‘Van Onmacht naar Kracht’ vertoond, de documentaire over de Joodsche Raad van Enschede.

Kookboek van de Wijk: Wie wil meewerken?

Weet je een goed recept? Of ken je iemand in de wijk met een bijzonder kooktalent? Laat dan deze kans niet liggen.

Première film: Bombardement op Horstlanden-Veldkamp

Première film

Bombardement op Horstlanden - Veldkamp 22 februari 1944

 

Vrijdag 22 februari

Bethelkerk, Jan Harm Boschstraat 30, Enschede.

Seniorenbeurs 2019

16e Alifa Seniorenbeurs

Donderdag 25 april 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Diekmanhal

DENK JE MET ONS MEE

Buurt BBQ Zwedeweg / Tweede Emmastraat

Het plan van een buurt-BBQ ontstaat begin 2018 - zoals zo vaak - onder het genot van een biertje aan de keukentafel. Hoe leuk zou het zijn om de verbinding in de buurt te vergroten tijdens een ongedwongen samenzijn... 

Ben jij fan van OG3NE?

Bijzondere bijstand kunt u nu digitaal aanvragen

Bijzondere bijstand kunt u nu digitaal aanvragen via

enschede.nl/bijzondere-bijstand

 

Daarmee voorkomt u dat u onnodig moet wachten want de gemeente kan uw aanvraag sneller behandelen.

 

Via enschede.nl/bijzondere-bijstand kunt u

een afspraak maken als u een bijstandsuitkering nodig heeft

Ook kunt u de uitkeringsspecificatie raadplegen,

en doorgeven welke inkomsten verrekend moeten worden met de bijstandsuitkering.

 

HorstlandenVeldkamp en het Balkonfestival

Het Balkon Festival is een tweejaarlijks festival dat plaatsvindt in Enschede. De eerste editie was vorig jaar juni. De tweede editie is pas eind juni 2019, maar op zondag 1 juli 2018 wordt al een tipje van de sluier opgelicht. Dat gebeurt in de wijk Horstlanden-Veldkamp. Want dat is volgend jaar dé festivalwijk!

Enschede Energie: Samen Maken We Enschede Duurzaam

 

Wat is Enschede Energie?

Coöperatie Enschede Energie is een initiatief ontstaan uit zes Enschedese buurt- en wijkgroepen. Wijkraad Horstlanden Veldkamp is er daar één van. Twee jaar geleden hebben we samen gezegd: we kunnen wel afwachten of eindeloos praten over duurzaamheid, maar laten we proberen zelf een bijdrage te leveren.

Dat werd Coöperatie Enschede Energie, omdat in een coöperatie alle leden kunnen meebeslissen. Enschede Energie is dus een initiatief van, door en voor Enschedeërs.

 

Werkzaamheden aan de Johan ter Horstlaan

Afgelopen maandag is begonnen met de werkzaamheden aan de Joh. Ter Horststraat.

Frühshoppen met de Leo Harmonie

Kom op zondag 8 april genieten van 

Frühshoppen met de Leo Harmonie

Heel Enschede helpt een handje tijdens NLdoet

In het kader van NLdoet staken veel Enschedeërs vandaag de handen uit de mouwen. Er werd onder andere geklust bij het Trefpunt op het terrein van 't Bouwhuis en op het voormalig terrein van het PET-paviljoen.

Word ook vrijwilliger bij AutoMaatje!

ANWB AutoMaatje binnenkort in Enschede!
Veel mensen willen graag eens naar de stad ofeen familielid bezoeken. Vaak is dit, door problemen
met het vervoer, een probleem... 

Wijkkrant nr. 5-2017

De laatse wijkkrant van 2017

Voorjaarsvakantie in Enschede

Van 24 februari t/m 4 maart is het voorjaarsvakantie in Enschede en er is ontzettend veel te doen! Neem een kijkje bij de 'Speel je mee?'

PETpaviljoen tijdens de Robson 3-daagse

Nieuwsbrief november 2017
PETpaviljoen tijdens de Robson 3-daagse

Wijkkrant Horstlanden Veldkamp

De wijkkrant nr 4-2017 valt in week 46 bij u op de deurmat. Heeft u deze in week 47 niet ontvangen en wilt u de krant alsnog ontvangen? Stuurt u dan even een Email naar info@collook.nl. met de vermelding dat u geen wijkkrant heeft ontvangen.

Bij Yoga gaat het om verbinding

Letterlijk is de betekenis van het woord Yoga "verbinding". Verbinding tussen de verschillende onderdelen die jou een mens maken. Het fysieke lichaam, de vitaliteit, gedachten, emoties, het geheugen en het innerlijk. Het kan zijn dat er teveel gedachten zijn, een te lage vitaliteit, teveel emoties. Als juist die onderdelen goed met elkaar samenwerken, dan ontstaat er meer harmonie en kan er contact gemaakt worden met een diepere rust, die er overigens altijd al is en was. In rust zijn vooral de emoties verbonden en voel je je goed.

Bockbier, kermis en herfstvakantie!

In Enschede is er veel te doen in de herfstvakantie! Leef je uit tijdens het Springkussenfestival, bezoek een speciale kindervoorstelling of trek er op uit.

Bockbier, kermis en herfstvakantie!

In Enschede is er veel te doen in de herfstvakantie! Leef je uit tijdens het Springkussenfestival, bezoek een speciale kindervoorstelling of trek er op uit. Maak een herfstwandeling in een van de parken of natuurgebieden in Enschede. Eerst op zoek naar eikels, kastanjes of beukennootjes, en daarna heerlijk warme chocomelk drinken. Kortom, er is veel te doen en te beleven.

1000 jaar bouwen in Overijssel

In oktober gaat wederom de collegereeks 1000 jaar Bouwen in Overijssel van start. Dit keer in samenwerking met het Architectuurcentrum Twente, op een cursuslocatie in Enschede: De Twentse Welle. In zeven colleges komt de bouwgeschiedenis langs: van het agrarisch erfgoed van 5000 jaar voor Chr. tot aan de tijd van de wederopbouw.

Buurtverhalen gezocht

De Achteruitkijkspiegel verbindt heden met verleden. De kennis van onze bezoekers is hierbij een belangrijke schakel.
In dit document een aantal leidraden, die kunnen helpen bij het maken en plaatsen van een ‘Buurtverhaal’ artikel op de Achteruitkijkspiegel. Een verhaal vastleggen (als interviewer) De persoon zelf hoort net zo goed bij het verhaal, als wat hij/zij te vertellen heeft! Hoe lang woont hij/zij/de familie al in de buurt? Wat voor werk/school achtergrond is er? Het verhaal/de verhalen zelf zijn te sturen met open vragen, om de verteller te laten praten.

Zo lang mogelijk genieten van de moestuin

In 2018 zullen de moestuintjes aan de Blekerstraat verdwijnen; dit conform eerdere afspraken tussen Domijn, de gemeente en de moestuinders. De moestuin heeft zich tussen 2013 en 2018 bewezen als een idyllische plek midden in de stad die sociale cohesie en participatie onder brede en diverse groepen bewoners in de wijk bevordert.

Een verbazingwekkende brief

Beste wijkraad,
Bijgaande brief trof ik vandaag in een witte envelop bij ons op de deurmat. Met stomme verbazing de brief gelezen. Omdat die vol zit met taalfouten ging ik uit van een paar vage huisjesmelkers. Dat blijkt niet het geval, het zijn grote vastgoed-jongens. Ik moest natuurlijk denken aan de wijk-bijeenkomst van afgelopen donderdagavond, en de commotie over de panden aan de Haaksbergerstraat.

Eikenprocessierups in Enschede

Wees alert in de maanden (mei), juni en juli. In de komende maanden kunt u vooral op eikenbomen grote groepen behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen, genaamd eikenprocessierupsen, kunnen bij mens en dier voor overlast zorgen doordat aanraking met de brandharen gezondheidsklachten kan veroorzaken. De gemeente vraagt alle inwoners van Enschede om alert te zijn.

"Jullie Tuin" is Open

Op 2 april heeft Dédé Grutzmacher namens de wijkraden aan beide kanten van de Zuiderval de officiële opening van "Jullie Tuin" verricht.
Het is een heerlijke plek geworden, waar dankzij de inspanningen van de kunstenaars die daar werken, alle wijkbewoners veel plezier aan kunnen beleven.

Zuiderval wordt groen!

Een dialoog tussen de buurt aan het Zuiderval en de kunstenaars van Studio Complex en HANGARRRRRR, in Enschede, en hun ideen voor het braakliggend terrein, voor hun deur. Zuiderval wordt groen! from MYA HANG on Vimeo.

Op zoek naar een originele manier om uw buurtfeest te vieren?

De gemeente Amersfoort heeft een leuk boekje ontwikkeld om op een originele manier een buurtfeest te organiseren.
In dit boekje vind je tips voor een originele invulling van je buurtfeest.
Activiteiten die niet alleen leuk zijn om te doen maar die ook bijdragen
aan een mooie of gezellige wijk. Het boekje bestaat uit vijf delen:

Van woorden naar daden

Save the date
2 maart van 17.00 - 19.00 uur in gesprek over uitvoeringsafspraken Nieuw Enschedees Welzijn


in gesprek over uitvoeringsafspraken Nieuw Enschedees Welzijn. Na vaststelling van de nota Nieuw Enschedees Welzijn door de gemeenteraad in december, komt nu de volgende fase: de inkoop, uitvoering en verdere ontwikkeling van de acties genoemd in de nota. Anders gezegd: van woorden naar daden.

Grote vervanging bomen

De gemeente Enschede gaat de komende weken langs de Getfertsingel, Parkweg, Varviksingel en Hogelandsingel bomen vervangen wegens ziekte of slechte conditie van de bomen.
Waarom vervangen? Doordat de bomen ziek of in een slechte conditie zijn en langs drukke verkeersaders staan, bestaan er risico’s voor het passerende verkeer. Om schade en ongelukken te voorkomen worden de bomen vervangen.

Enschede in het brandpunt van de belangstelling

Sietske Slump, een van de dochters van onze penningmeester, stuurt ons bijgaande link. Daarin wordt behoorlijk opgeschept over de aangename kanten van Enschede.

Nieuwsbrief gemeente Enschede ontvangen?

De Nieuwsbrief van de gemeente Enschede verschijnt elke week op donderdag. Je kunt zelf kiezen over welke onderwerpen je nieuws wilt ontvangen. Als er een week geen nieuws is over jouw onderwerpen, dan ontvang je de e-mail niet.
Je kunt je hier aanmelden.

Kunst Boven Het Maaiveld

Stichting Kunst Boven Het Maaiveld laat de expositieruimte gelijktijdig een sociale ontmoetingsplek zijn. De thematiek van de kunst vraagt om een reactie wat automatisch een gesprek, mening of maatschappelijk debat op gang brengt. Dit kan enerzijds vormgegeven worden in een tentoonstelling anderzijds in een lezing. Het genereren van een educatief aanbod maakt de doelstelling compleet.

Inzameling van herfstbladeren in uw wijk.

Net als vorig jaar ruimt de gemeente in twee rondes de herfstbladeren op in uw wijk. De eerste ronde in november of december en de tweede ronde begin 2017. De gemeente plaatst informatieborden voor de ophaalronde in uw wijk, zodat u weet in welke week u het blad in uw wijk kwijt kunt. Hieronder leest u meer over de aanpak van de gemeente en wat u zelf kunt doen met het blad in uw buurt.

Uitnodiging voor de Wieger Slothouber Expositie

Op 19 november is onder overweldigende belangstelling de expositie van het werk van Wieger Slothouber in het Petpaviljoen geopend. U kunt daar tot 17 december van genieten.

RIBW zoekt vrijwilligers

Beste buurtbewoners, Zoals u als wijkbewoner van Horstlanden Veldkamp wellicht weet, is RIBW nu ruim twee jaar gevestigd is aan de Janninksweg/Blekerstraat. Een mooi appartementencomplex voor 23 bewoners. RIBW biedt woonbegeleiding aan mensen met een psychische/psychosociale beperking.

Freek de Jonge aanraakbaar dichtbij

Op zondag 14 juli is bij Concordia eenmalig de documentaire FREEK te zien, over een van Nederlands grootste cabaretiers: Freek de Jonge. Bovendien leidt Freek zélf de film in, en zal hij na afloop samen met zijn vrouw Hella alle vragen uit het publiek beantwoorden.

Nieuwsbrief Buurtbemiddeling Enschede

Klik op onderstaande link om de laatste nieuwsbrief van Buurtbemiddeling Enschede te downloaden.

Zeven Avonden Vol Muziek

EXPOSITIE VAN 22 JUNI T/M 4 AUGUSTUS 

Van 22 juni t/m 4 augustus is er een tentoonstelling van Anton Heyboer en Gerrie Lulof. 

Klik op onderstaande link om de uitnodiging met locatie en tijden te downloaden.

Werkzaamheden "De Kop"

Klik op onderstaande link om de nieuwsbrief over de werkzaamheden van "De Kop" te downloaden.

Hondenuitlaatplekken in Enschede verdwijnen

In mei 2019 verdwijnen alle hondenuitlaatplekken (hups) in Enschede. Om overlast van hondenpoep te voorkomen, worden er extra afvalbakken geplaatst. Alle hondenbezitters ontvangen een brief met informatie.

Beursvloer Enschede

Attentie attentie,


de gong voor de Beursvloer staat al weer gereed! Presentator Dorothee Loorbach daagt u samen met het team van Enschedese Uitdaging dit jaar graag uit om deel te nemen aan het fantastische jaarlijkse matchevenement de ‘Beursvloer Enschede’. 

Kom je buiten spelen?

Hoera, de subsidie voor sporttoestellen is toegekend

Hoera, de subsidie voor sporttoestellen is toegekend

 

Het Stimuleringsfonds Sociaal Maatschappelijk Fonds van de Rabobank heeft onze aanvraag voor de realisatie van de outdoor-fitness locatie in het Volkspark toegekend. De wijkraad krijgt € 3500 als bijdrage aan de kosten. Het spreekt voor zich dat we blij zijn met dit bedrag dat ons zeker gaat helpen om onze plannen voor het sportiever maken van de wijk weer een stapje dichterbij te brengen.

 

Namens de wijkraad Horstlanden/Veldkamp

Lex Pauka

voorzitter

Uitnodiging Ceremonie Stolpersteine

Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de ceremonie bij de Stokpersteine die in 2019 in Enschede zijn gelegd.

 

Zondag 31 maart 2019

Burgerzaal van het Stadhuis Enschede

Langestraat 24, 7511 HG

15:00 - 16:00 u.

Zaal open om 14:30 u.

 

Klik op onderstaande link om de officiéle uitnodiging te downloaden.

Nieuwbrief Buurtbemiddeling Enschede

Klik op onderstaande link om de nieuwsbrief van Buurtbemiddeling Enschede van Februari 2019 te downloaden!

Heel veel nieuws uit Enschede

De voorjaarsvakantie komt eraan!

Carnavalsoptocht dit jaar niet meer door de wijk

De Enschedese Carnavalsoptocht startte altijd in het Volkspark, om van daaruit een rondje binnenstad te doen en te eindigen op de Oude Markt. Maar de route moest compacter en gezelliger.

13 april: OPEN DAG bij de Stichting 55+

De Stichting 55+, is er voor en door senioren in Enschede en omgeving. Er zijn ruim 2200 deelnemers en 60 activiteiten per week. U kunt op 13 april kennismaken met ons aanbod.

Workshops: Creatief koken met bio-streekproducten

Vanaf 26 februari kun je, onder begeleiding van Susanne Groten, Arlet Landman en Debbie Boersma, deelnemen aan diverse kookworkshops waarbij zelfgekweekte groenten, kruiden en fruitsoorten centraal staan.

Bouwborden markeren start bouw van Janninkkwartier

Vanaf vandaag is de ontwikkeling van hét stadshof van Enschede voor iedereen zichtbaar: twee grote bouwborden markeren de start van de werkzaamheden.

Uitnodiging Bijpraat-sessie Klimaat

Handig om bij de hand te hebben:

Handig om bij de hand te hebben:

Telefoonnummers

Bijeenkomst Vergroenen van je Straat

Beste mensen,

 

Ben je al bezig met een groen project, of heb je een leuk idee om de buurt te vergroenen?

Kom dan naar deze avond en ontmoet anderen die ook ideeën en plannen hebben op dit vlak.

Deze bijeenkomst gaat over de gevolgen van klimaatverandering in de stad en wat jij als inwoner van de stad kunt doen om de stad leefbaarder te maken.

De Groene Loper wil initiatieven die bijdragen aan een ‘groene’ stad ondersteunen en onderlinge samenwerking stimuleren. Zo wordt Enschede groener én socialer.

 

Nieuwsbrief Het Jannink

De nieuwsbrief van Het Jannink van 1 november.

Nieuwsbrief Gemeente Enschede

Nieuwsbrief gemeente Enschede

Editie: 18 oktober 2018

Wijkkrant Horstlanden Veldkamp

Beste Wijkbewoners,

voortaan kunt u de wijkkrant digitaal lezen of downloaden.

Maar, omdat niet iedereen een computer heeft of er niet zo handig mee is, krijgt u de papieren krant ook nog in uw brievenbus.

Culturele Zondagen in 2018

Eerste editie - 25 maart 2018 - thema Stilte - GEWEEST

Locatie: Wilminkplein

Blijf alert op eikenprocessierupsen: Mogelijk extra overlast

Op dit moment zitten net als vorig jaar in bijna alle eikenbomen in Enschede eikenprocessierupsen. De rupsen zijn er dit jaar eerder door het warme weer, de nesten zijn groter en de rupsen zitten lager in bomen. Hierdoor kan er voor bewoners en dieren meer overlast ontstaan. Dit blijkt ook uit het aantal meldingen dat de gemeente heeft ontvangen van bewoners. Dit zijn tot nu toe (eind mei) al 230 meldingen ten opzichte van ongeveer 10 meldingen in dezelfde periode in 2016 en 2017.

 

Ontmoet onze nieuwe buurtbegeleider in Twente: Miranda Scheffer

De buurtbegeleiders van Buurkracht zijn onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar buurten die samen energie willen besparen en helpen enthousiaste bewoners op weg. In april is Miranda Scheffer van start gegaan vanuit Cogas in Twente.

De buurtbegeleiders van Buurkracht zijn onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar buurten die samen energie willen besparen en helpen enthousiaste bewoners op weg. In april is Miranda Scheffer van start gegaan vanuit Cogas in Twente.

Nationale ombudsman komt naar Overijssel

Van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 april zijn de Nationale ombudsman en zijn team in Overijssel. Overijssel is de zesde halte van een provincietour door heel Nederland. Tijdens deze tour wil de ombudsman met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

Groene initiatieven in je eigen woonomgeving.

op verzoek van Bea de Groot

Beste Groene Loper initiatief/contact in Enschede,

Op 21 maart worden de nieuwe gemeenteraadsleden gekozen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Natuur en Milieu Overijssel geeft je de kans om de nieuw gekozen gemeenteraadsleden meteen te laten weten wat voor ‘’groene’’ initiatieven jij graag in je eigen woonomgeving ziet.

Studio Complex Verhuist! Maak het mee op 31 maart en 1 april.

Beste wijkbewoners,

Waarschijnlijk hebben jullie gezien dat er hard wordt gewerkt op het voormalige terrein tussen Mazdadealer Kolenaar en het voormalige Wegenerpand. Het groen is weg, Studio Complex en Hanggarrr lopen leeg en bouwen weer op bij de Janninkshallen op het Wegenerterrein.

Op onze nieuwe locatie kunnen we weer aan het werk, samen dingen maken, initiatieven ontplooien en spelen. Daar werken we aan een nieuwe opzet van de moestuintjes en daar bereiden we het Zuiderfestival voor..

Naar welk evenement ga jij in 2018?

 

De zomerse Grolsch Summer Sounds, het culinaire event Proef Eet, de jubileumeditie van Enschede Marathon, de jaarlijkse Military en nog veel meer bekende Enschedese evenementen vinden ook in 2018 weer plaats.

Wijkkrant nr 1-2018

De wijkkrant nr 1-2018 is gemaakt en valt week 10 bij u op de deurmat.

Uitnodiging

In september 2017 zijn het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Saxion Smart Solutions en Thermoplastic Composites Application Center verhuisd naar het Ariënsplein.

Muziek-, dans- en spel-activiteiten op 13 december voor kinderen

Er is er weer een spel- en muziekmiddag in de gymzaal aan de Mina Krusemanstraat 104

Samen voor elkaar

Subsidieregeling voor Lokale Initiatieven Samen voor Elkaar Wie het eerst komt het eerst maalt

Expositie "NO TIME TO WASTE"

Kunst voor boven je pet. Op 28 oktober, was er een  feestelijke opening van één van de laatste exposities in het PET paviljoen: Twee- en driedimensionale werken op basis van ‘afval’, hergebruik, recycling en restmateriaal van zestien beeldend kunstenaars betrokken bij StARTion in Hengelo.

Modern again

Modern Again

De allereerste T-Beat sinds 50 jaar is op zondag 15 oktober 2017.

De Enschedese sixtiesbands Indeeds en Centurions laten stevige rock’n roll en rhythm and blues van hun muzikale helden van toen horen en staan garant voor een heerlijke muziekmiddag.

T-Beat begint om 15:00 uur, de entree bedraagt in de voorverkoop en aan de zaal € 7,50 per persoon.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Hotel – Restaurant Rodenbach en bij Autobedrijf Michel Duivelaar.

Bockbier, kermis en herfstvakantie!

In Enschede is er veel te doen in de herfstvakantie! Leef je uit tijdens het Springkussenfestival, bezoek een speciale kindervoorstelling of trek er op uit. Maak een herfstwandeling in een van de parken of natuurgebieden in Enschede. Eerst op zoek naar eikels, kastanjes of beukennootjes, en daarna heerlijk warme chocomelk drinken. Kortom, er is veel te doen en te beleven.

Bijstand nodig?

Heeft u onvoldoende inkomen om van te leven? Vraag dan een bijstandsuitkering aan op www.enschede.nl/bijstand. Daarmee voorkomt u dat u onnodig lang moet wachten. Lukt het u niet om via deze website uw aanvraag te doen, dan kunt u bellen: 053 4817800 op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Zuiderfestival 2017

In 2017 is er weer een Zuiderfestival aan de Zuiderval. Het Thema is Fictie Frictie

Synagoge is onderdeel van grootste museum van Nederland

Vanaf 4 juli is de Synagoge Enschede onderdeel van het 'Grootste Museum van Nederland', Vier dagen per week geopend voor bezoekers, en er is een audiotour beschikbaar. Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot een van de mooiste synagogen van Nederland.

Aanleg fietsstraat Zwedeweg en Emmastraat

Op 6 juni 2017 wordt gestart met de aanleg van de fietsstraat Zwedeweg en Emmastraat, tussen de Pathmossingel en de Haaksbergerstraat. Vanaf dat moment maakt ook de bus definitief geen gebruik meer van deze route. Het verkeer richting Pathmossingel wordt omgeleid via de Parkweg/Volksparksingel/Pathmossingel.

Wijkkrant Horstlanden Veldkamp

De wijkkrant nr 2-2017 valt in week 22 bij u op de deurmat. Heeft u deze niet ontvangen en wilt u de krant alsnog ontvangen? Stuurt u dan even een Email naar info@collook.nl. met de vermelding dat u geen wijkkrant heeft ontvangen.

Straatfeest organiseren?

Straatfeest?
Ja, gezellig!..maar hoe regel je dat?
Handleiding bij het organiseren van een straatfeest
Een feestje met de buren, een barbecue of spelletjes voor
kinderen, is een prima middel om de saamhorigheid in de
buurt te versterken. Nu is vaak de eigen tuin te klein om
zo’n feest tot een succes te maken.

Wijkkrant Horstlanden Veldkamp

De wijkkrant nr 1-2017 valt in week 8 bij u op de deurmat.
Heeft u deze niet ontvangen en wilt u de krant alsnog ontvangen?
Stuurt u dan even een Email naar info@collook.nl.
met de vermelding dat u geen wijkkrant heeft ontvangen.

Enschede wekt op

Ook in Jij in de Wijk kwam het thema 'duurzame energie' het afgelopen jaar regelmatig aan bod.
Hierbij de uitnodiging voor de slotavond van Enschede Wekt Op op woensdag 15 februari om 19:30 uur.

De wijkraad kwam en komt naar je toe

Al enkele jaren gaat de wijkraad op bezoek bij een aantal wijkbewoners. Gewoon, om met elkaar te praten over het leven in de wijk, wat daaraan plezierig is en wat er beter zou kunnen. Wil je meer weten over de achtergrond en de opbrengst van die gesprekken?

Expositie getuigen langs het spoor

Voor deze expositie zijn deze herinneringen vastgelegd op film. Zestien Nederlandse en Duitse omstanders van het spoortraject, dat vanaf Westerbork via Winschoten naar Leer (DE) liep en daarna verder naar het oosten, werden geïnterviewd. Historische foto’s laten de stations zien op dat traject en geven een blik op de toenmalige Joodse gemeenschap in die regio. Zestien Nederlandse en Duitse ooggetuigen vertellen in filmpjes hun verhaal, ondersteund door historische foto's en portretten van fotograaf Sake Elzinga.

Voormalig Praxisterrein wordt pauzepark

De kunstenaars, die daar hun ateliers hebben, gaan het terrein verder opknappen met financiële steun uit het wijkbudget. Er komt o.a. een voor iedereen toegankelijke beeldenroute. Het wordt een plek waar het goed relaxen is.

Voor actieve bewoners blijft ingezameld zwerfafval gratis

Werk je zelf als bewoner aan een schone buurt? Ruim je bijvoorbeeld zwerfafval op in je buurt? Dan blijft het laten ophalen van ingezameld zwerfafval, ook na 1 januari 2017 als diftar wordt ingevoerd, gratis voor jou.

Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Wie rekening wil houden met het milieu loopt vaak tegen vragen aan. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop? Hoe eet ik klimaatvriendelijk? Welk vervoermiddel belast het milieu het minst? Waar laat ik een oude videoband? Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie.

Inspiratieavonden Enschede wekt op

Op 19 september is de campagne ‘Enschede wekt op’ van start gegaan, dat als doel heeft het aandeel duurzaam opgewekte energie in de gemeente Enschede te vergroten van de huidige 6 procent naar 12 procent in 2030. Om dit doel te bereiken worden inwoners, bedrijven en instellingen opgeroepen zelf energie te gaan opwekken, door bijvoorbeeld het leggen van zonnepanelen op eigen daken. Daarnaast nodigen we hen uit na te denken over locaties in Enschede die geschikt zijn voor de grootschalige opwek van duurzame energie.

Nieuwsbrief gemeente Enschede

De Nieuwsbrief van de gemeente Enschede verschijnt elke week op donderdag. Je kunt zelf kiezen over welke onderwerpen je nieuws wilt ontvangen. Als er een week geen nieuws is over jouw onderwerpen, dan ontvang je de e-mail niet. Wil je andere onderwerpen kiezen? Klik op onderstaande link om te selecteren welke rubrieken je wilt ontvangen.

Helpen in het Volkspark !

Het Volkspark is het oudste openbare park van Nederland en bevindt zich in Horstlanden-Veldkamp. Een oase van rust, 14 hectare groot waarvan ongeveer 11 hectare groen midden in uw wijk. Een goed onderhoud van het park vergt tijd en inzet. Tijd en inzet om het Volkspark die uitstraling te geven die het verdient.