Kunst Boven Het Maaiveld

Terugblik 2016

Stichting Kunst Boven Het Maaiveld laat de expositieruimte gelijktijdig een sociale ontmoetingsplek zijn. De thematiek van de kunst vraagt om een reactie wat automatisch een gesprek, mening of maatschappelijk debat op gang brengt. Dit kan enerzijds vormgegeven worden in een tentoonstelling anderzijds in een lezing. Het genereren van een educatief aanbod maakt de doelstelling compleet.
In 2016 zijn er naast zes tentoonstellingen, ook korte events en vergaderingen geweest als de expositie driedaagse van de cursisten van kunstschilder Liezette Gerrits, een avond over kunst en ondernemen door stichting Qua Art – Qua Science. Zonnepanelen van buurtkracht, de wijkraad, overleg met de gemeente over belangrijke verkeersveiligheidskwesties in de wijk, het afsluitingsdiner van de moestuinders en deelname aan de Robson 3-daagse.
Tevens zijn er ook diverse workshops geweest van o.a. Michiel en Carolien de Wit over het huis van de toekomst, de keramiekclub van de RIBW, Biodansa met kinderen en nog veel meer activiteiten.
Al met al een dynamisch jaar, waar wij met trots op terug kijken.

Hieronder een overzicht van de kunstenaars die in 2016 in het PET paviljoen hebben geëxposeerd:
Fotograaf Cyril Wermers
Beeldhouwer Luuk van Binsbergen
Kunstschilder Miguel Dominguez (PT)
12,5 jaar Architectuurbureau project.DWG
Kunstroute Mooi Enschede
Fotograaf Rob Lucas
Ontwerper & kunstenaar Jurgen Kuipers
Illustrator & kunstenaar Wieger Slothouber 

De programmering voor 2017 is inmiddels rond... hierover binnenkort meer info.

Namens Stichting 'Kunst Boven Het Maaiveld' heten we u van harte welkom.
  
LOCATIE
pet-paviljoen
blekerstraat 103
7513 dt enschede

Over het PET-paviljoen;
Het paviljoen informeert over duurzaamheid en milieuproblematiek en voorzienend ten behoeve van de wijk en het wijkpark.