Culturele Zondagen in 2018

Eerste editie - 25 maart 2018 - thema Stilte - GEWEEST

Locatie: Wilminkplein

Thema Stilte: De fysieke en digitale wereld raast om ons heen. We springen van hype naar gril en dompelen ons onder in festivals, series en sportruns. We bezoeken nieuwe hotspots in onze thuisstad en reizen naar de hipste Europese steden. Allemaal heerlijk natuurlijk! Maar vandaag staan we even stil, luisteren we naar verhalen, genieten we van muziek zonder stekker, kijken we langer naar kunst dan we normaal zouden doen en nemen we de tijd om zelf iets te creëren. Op deze Culturele Zondag gaan we terug naar versnelling twee. Wie weet wat en wie je dan tegenkomst. Misschien wel je creatieve zelf(ie)!

 

Tweede editie - 8 juli 2018 – thema Feestje in het Park

Locatie: Van Heekpark

Thema Feestje in het Park: Het Van Heekpark bestaat in 2018 100 jaar. En dat wordt gevierd. Het hele jaar door zijn er tal van activiteiten. De Culturele Zondag is er daar een van. Op zondag 8 juli vieren muzikanten, theatermakers en kunstenaars het feestje van kunst en cultuur. In het prachtige groen, bij de vijver en in de buurt van Wattez kan het publiek genieten van tal van optredens en exposities en zijn er creatieve workshops. Tevens wordt op die middag in het park het Shantyfestival gehouden dat onderdeel is van de Culturele Zondag. Dit festival is een initiatief van Shantykoor Wrakhout.

 

Derde Editie - 30 september 2018 – thema UITfestival

Locatie: Oude Markt

Thema UITfestival: De start van het nieuwe culturele seizoen. Culturele instellingen, professionals en amateurs laten zien hoe leuk en interessant kunst en cultuur in de stad is en/of tonen previews van het komende seizoen.

 

Vierde editie - 4 november 2018 – thema Zilverfestival

Locatie: Binnenstad (o.a. Oude Markt)

Thema Zilverfestival: een dag voor en door actieve 65-plussers. Volop bezig zijn ze: met kunst en muziek maken, zingen, dansen, fotograferen, etc. Ze laten het op deze dag horen en zien. Op straat, in winkels, kerken en op andere (on)bekende plekken in de stad. Van de wilde sixties tot klassieke meezingers! Ook willen we op deze dag weer een generatiepodium organiseren. Een plek waar muzikale families en/of vriendengroepen optreden en waarvan er ten minste 1 lid 65 plus is.