Maak je straat groen tijdens Burendag

Geld voor een groene buurt

 

Als betrokkene bij de Groene Loper Enschede nodigen we je uit om mee te doen aan Burendag en je straat/buurt te vergroenen. Op 6, 7 en 11 juli kunnen buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Enschede geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Deze financiën kun je inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Dit jaar leggen wij het accent op het planten van biologische bloembollen. Met de aanvraag kun je voor 106 euro een biologisch bloembollenpakket aanvragen. Je krijgt daarvoor 1.000 bollen die behalve in het voorjaar je straat opvrolijken, ook voedsel bieden voor bijen en vlinders.

Voor Burendag kun je dus 4 biologische pakketten aanvragen, maar je kunt er ook voor kiezen om het geld (max. 400 euro) te besteden aan struiken, planten, een bankje, een insectenhotel en/of fruitbomen.

 

Interesse? Je bent van harte welkom op:

  • Vrijdag 6 juli tussen 10 en 12 uur bij Erve Leppink, Geessinkbraakweg 23
  • Zaterdag 14 juli tussen 11 en 14 uur, bij Beien Noord, Meeuwenlaan 160 of op
  • Woensdag 11 juli tussen 19 en 21 uur in het dorpshuis in Lonneker, Dorpsstraat 98

 

Onder het genot van een hapje en een drankje zitten vrijwilligers met laptops voor je klaar om je te helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. Ben je een buren initiatief? De aanvraag moet dan met minimaal 5 buurtgenoten ondertekent worden en je dient een kopie van een recent bankafschrift mee te nemen. Heb je grotere plannen voor je buurt? Er zijn enkele mensen van wijkteams aanwezig om je te helpen bij het realiseren van je project.

 

                          

 

 

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van struiken of bloembollen valt hieronder. De Groene Loper Enschede ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

 

Groene Loper Enschede

Deze inloopbijeenkomst is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Enschede. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende groene (bewoners)initiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daar wonen.

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Loet van der Heijden, 
projectleider energie en duurzaamheid
Aanwezig: ma t/m do.

 

image003       

Assendorperdijk 3

8012 EG Zwolle

Tel.   038 425 09 78

www.natuurenmilieuoverijssel.nl

 

Facebook Natuur en Milieu Overijssel  Twitter Natuur en Milieu Overijssel  LinkedIn Natuur en Milieu Overijssel

 

 

 

 

 

-- 
Namens de Groene Loper Enschede,

Angelien Hoppen