Grote vervanging bomen

De gemeente Enschede gaat de komende weken langs de Getfertsingel, Parkweg, Varviksingel en Hogelandsingel bomen vervangen wegens ziekte of slechte conditie van de bomen.
Waarom vervangen? Doordat de bomen ziek of in een slechte conditie zijn en langs drukke verkeersaders staan, bestaan er risico’s voor het passerende verkeer. Om schade en ongelukken te voorkomen worden de bomen vervangen.
In totaal gaat het om 71 bomen (kastanjes, lindebomen, en sierkersen) die worden vervangen. Er zullen 77 bomen (esdoorns, iepen en platanen) worden herplant. Om de groeicondities voor de nieuwe bomen te verbeteren wordt er ook een grote hoeveelheid grond afgegraven en nieuwe vruchtbare grond aangebracht.
Bereikbaarheid en omleidingen Om het werk veilig uit te voeren worden delen van de straten afgesloten. Er wordt ter plaatse een omleidingsroute aangegeven. Voor aanwonenden wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Planning Als de weersomstandigheden het toelaten beginnen op 30 januari de werkzaamheden en deze zijn halverwege maart afgerond. De planning ziet er als volgt uit:
Week 5 en 6, 30 januari – 10 februari, Getfertsingel en Parkweg.
Week 7 en 8, 13 februari – 24 februari, Varviksingel tussen Kuipersdijk en Perikweg.
Week 9, 27 februari – 3 maart, Varviksingel tussen Perikweg en Floresstraat
Week 10, 6 maart – 10 maart, Hogelandsingel tussen Brinkstraat en Molukkenstraat.
Week 11, 13 maart – 17 maart, afronding werkzaamheden.