Buurt BBQ Zwedeweg / Tweede Emmastraat

Het plan van een buurt-BBQ ontstaat begin 2018 - zoals zo vaak - onder het genot van een biertje aan de keukentafel. Hoe leuk zou het zijn om de verbinding in de buurt te vergroten tijdens een ongedwongen samenzijn... 

 

De 2 enthousiaste ‘buur’mannen die het betreft gaan op zoek naar een geschikte lokatie en financiële middelen om de BBQ voor iedereen toegankelijk te maken. Die plek is snel gevonden, net als de middelen... De wijkraad levert een bijdrage maar ook R&B-textiel en Axel Veldboom doen een mooie duit in het zakje. Zodoende kan een ieder die de BBQ wil bezoeken de portemonnaie thuis laten.

 

De weergoden zijn ons op zaterdag 29 september gunstig gezind zodat, hoewel in een uitwijkmogelijkheid binnenshuis is voorzien (compleet met karaoke), de happening buiten plaats kan vinden. 

Ruim 45 bewoners komen op het feest af. De sfeer is top. Hoe leuk is ook het om je buren eens langer te spreken of misschien wel voor het eerst, terwijl je al jaren in dezelfde straat woont of om de hoek. Extra leuk is het als het buurtbewoners van het eerste uur zijn die veel kunnen vertellen over de buurt van vroeger. De oudste buur die vanmiddag aanschuift is 80 jaar en de jongste pas 2 weken oud...

Niet alleen de ‘ouderen’ maar ook de kids vermaken zich deze dag prima. Voor hen staat er een spelletjesparcours en een spannende verkleedkist klaar.

In de loop van de middag kunnen we een kijkje nemen in de appartementen die Axel Veldboom realiseert in het voormalige pand van Huishoudmarkt Slot. De reacties zijn enthousiast. Nu is het wachten op de toekomstige bewoners.

 

Terwijl de avond valt wordt het steeds gezelliger. De mannen die de BBQ’s ‘bedienen’ hebben het druk en de tijd vliegt voorbij. Als de laatste gast is vertrokken kan de organisatie tevreden zijn. Een ieder heeft het naar z’n zin gehad en voor de organisatie van het volgende feest hebben zich al 2 enthousiaste buren gemeld. 

Alleen een beetje jammer van de karaoke-installatie die ongebruikt binnen staat te wachten... daarvoor had het toch echt moeten gaan regenen...