Bouwborden markeren start bouw van Janninkkwartier

Vanaf vandaag is de ontwikkeling van hét stadshof van Enschede voor iedereen zichtbaar: twee grote bouwborden markeren de start van de werkzaamheden. Met de komst van het Janninkkwartier krijgt de binnenstad een entree met grootstedelijke allure. Wethouder Jeroen Diepemaat was vandaag aanwezig op de bouwlocatie: ‘Ik ben trots op de plannen voor het stadshof van Enschede. Het Janninkkwartier voegt een nieuw segment toe aan de Enschedese woningmarkt’, vertelt de wethouder enthousiast.

 

Hét stadshof van Enschede

Het Janninkkwartier wordt hét stadshof van Enschede. Een nieuwe, levendige afwisselende buurt in het centrum. De grote groene openbare binnenruimte is het domein van voetgangers en fietsers, de auto is hier slechts te gast. De openbare ruimte wordt gevormd door zeven woongebieden. De woningen in deze gebieden vormen relatief smalle woonstraten, met elkaar verbonden door grotere publieke ruimtes in de vorm van pleinen, tuinen of parken. Langs de Zuiderval krijgen de woningen een stedelijke wand met een maximale bebouwingshoogte van 15 meter en een minimale vrije begane grondhoogte van 3,5 meter.

 

Start kaveluitgifte en verkoop woningen

Het Janninkkwartier wordt vanaf nu ontwikkeld en biedt Enschede in de toekomst 70 koopwoningen, 52 kavels en 28 vrije sector huurwoningen. Deze maand beginnen de saneringswerkzaamheden. Naar verwachting start de kaveluitgifte dit voorjaar en de verkoop van de eerste woningen in de zomer.

 

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.janninkkwartier.nl Op deze website zijn ook het beeldkwaliteitsplan en de eerste ontwerpen van de wijk en de woningen te bekijken.