Gezocht: 5 Pioniers voor de WijkBV

 

Gezocht: 5 pioniers voor de WijkBV

We zoeken naar 5 bewonerscollectieven die willen pionieren. Groepen die willen werken aan een stevige economische machtsbasis in de wijk. Door eigenaarschap en zeggenschap en met een ondernemende aanpak. Bewoners die zelf bepalen hoe hun wijk eruit ziet door het verkrijgen van assets zoals grond en gebouwen en het aanboren en behouden van geldstromen binnen de wijk. Zo heeft een WijkBV een grote impact op de terreinen die het dichtst bij mensen in de wijk staan, zoals wonen, werk en zorg. Meld je nu aan

Naar wie zijn we op zoek?

We zoeken vijf ambitieuze en ondernemende bewonerscollectieven die in de komende drie jaar een concrete stap willen zetten naar een WijkBV en daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Initiatieven die al wat ervaring hebben en kunnen laten zien dat ze ondernemend zijn, een positieve impact creëren en stevig geworteld zijn in de wijk. 

De collectieven die wij zoeken zien nú kansen om te werken aan een economische machtsbasis. Dat willen ze bijvoorbeeld doen door een groot contract te winnen op het gebied van zorg, toeleiding naar werk of groenonderhoud. Sommige organisaties richten zich op vastgoed en proberen zo plekken te creëren waar mensen samen komen of betaalbaar kunnen werken, maken en wonen. Misschien storten andere collectieven zich juist op de energietransitie in de wijk, of een lokale uitdaging waar wij nog helemaal niet aan gedacht hebben.

Het is ook niet aan ons om te bepalen wat die grote nieuwe stap is. We verwachten wel dat een groep ons ervan kan overtuigen dat die stap een vliegwiel is voor de economische machtspositie, financiële duurzaamheid en uiteindelijk de impact in de wijk.  

Het programma

We gaan die drie jaar naast de initiatieven staan en maken samen een programma op maat om de hobbels die op het pad komen te nemen. We zetten experts met kennis en ervaring uit ons netwerk in. Van vastgoedexperts tot onderhandelaars en mediators, van juristen tot community builders en van zorgexperts tot energietechneuten. 

Doe mee!

Hebben jullie die grote ambitie voor de wijk en hebben jullie een mooi plan om daar de komende 3 jaar concreet naar toe te werken? Meld je dan voor de WijkBV!