Hondenuitlaatplekken in Enschede verdwijnen

Hondenuitlaatplekken in Enschede verdwijnen

23 april 2019

Hondenpoep in Enschede in de afvalbak

In mei 2019 verdwijnen alle hondenuitlaatplekken (hups) in Enschede. Om overlast van hondenpoep te voorkomen, worden er extra afvalbakken geplaatst. Alle hondenbezitters ontvangen een brief met informatie.

De gemeenteraad heeft besloten de hups te verwijderen in het kader van noodzakelijke bezuinigingen. De hups zijn ingerichte plekken met snippers of gras, aangeduid met een houten paal met geel bordje met een hond erop. Voor de hup komt gras en/of beplanting in de plaats. Nu de hups verdwijnen geldt ook voor deze plekken de normale opruimplicht. Die is heel simpel: wat de hond achterlaat, ruimt de hondenbezitter zelf op. Hondenpoep mag in de gewone restafvalbak. In totaal staan er in Enschede meer dan 2500 restafvalbakken.

Voorzieningen voor honden

In de stad zijn naast afvalbakken diverse voorzieningen aangelegd speciaal voor honden:

  • De hondenrenvelden.
    Dit zijn kleinere, omheinde terreinen waar de hond vrij mag lopen, maar niet mag poepen. Gebeurt dat toch? Dan geldt ook hier de normale opruimplicht.
  • Losloopgebieden
    Dit zijn grotere, niet omheinde gebieden waar geen opruimplicht is voor de hondenpoep. De hond mag hier loslopen.

Iedereen woont graag in een schone buurt

Overlast van hondenpoep is een grote ergernis in wijken. Kinderen spelen graag buiten en dan willen ze geen last hebben van hondenpoep op het gras en onder hun schoen. Door de poep van uw hond op te ruimen, houden we samen de buurt schoon. Want iedereen woont graag in een schone buurt.

Lees hier alles wat u moet weten over honden, hondenpoep en de locaties van de voorzieningen voor honden in Enschede.