Uitnodiging Bestemmingsplan De Slijpsteen

UITNODIGING

Beste buurtbewoner en gebruiker van De Slijpsteen,

Voor de gemeente Enschede ga ik aan het werk met een nieuw bestemmingsplan voor de Slijpsteen, het bedrijfsterrein waar o.a. Lidl en Gamma gevestigd zijn. De gemeente wil graag weten wat u vindt van de situatie daar en wat er mogelijk verbeterd kan worden.

Uw mening telt

Om een goed nieuw bestemmingsplan te maken heb ik uw mening nodig, want in dat plan komen de regels die aangeven wat er in de toekomst op de Slijpsteen mag en niet mag. In het bestaande bestemmingsplan staat dat de Slijpsteen een bedrijventerrein is. Maar dat klopt al lang niet meer. Naast de supermarkt (detailhandel) bevindt zich daar bijvoorbeeld ook een besnijdeniskliniek. Wij zijn benieuwd hoe u over de Slijpsteen denkt. Waar wordt u blij van? Wat is belangrijk voor u? Waar wordt u verdrietig of moe van? Wat wilt u absoluut niet? Wat kan beter en hoe zou dat kunnen?

Hoe komen we daar achter?

Wij hebben een spel ontwikkeld dat bedoeld is om uit te vinden hoe u aankijkt tegen de huidige en de toekomstige situatie op de Slijpsteen. Dat spel gaan we in kleine groepjes spelen. De uitkomst geeft mij een beeld van wat u belangrijk vindt, zodat ik dat in het nieuwe bestemmingsplan kan verwerken. U heeft daar dus wel degelijk invloed op.

Met wie gaan we het spel spelen?

In de eerste plaats natuurlijk met U! Daarnaast hebben wij raadsleden, de wijkregisseur, de omwonenden, de nieuwe bewoners van het Janninkskwartier, de eigenaren en de gebruikers van de bedrijfspanden uitgenodigd.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 25 juni komen we bij elkaar in de Synagoge aan de Prinsestraat 14-16. Vanaf 19.00 uur staat de deur open. Het spel begint om 19.15 uur. Rond 22.00 uur verwachten we de bijeenkomst af te sluiten.

Doet u mee?

Meld u dan aan via h.vd.heyden@enschede.nl, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende koffie, thee, fris en lekkers is. Heeft u vragen of behoefte aan overleg? Bel mij op 06 20 42 60 59.

Ik verheug me op uw deelname,

Marieke van der Heijden

namens de gemeente Enschede.