Nieuws over het werk in de binnenstad

De bouwvak zit er weer op en sinds afgelopen week is men weer volop aan de slag met de Kop Boulevard. Graag neem ik je mee in de uitvoering en planning van de werkzaamheden per straat.

 

Ripperdastraat

Vanaf afgelopen maandag (26-8) zijn de werkzaamheden aan de Ripperdastraat uitgebreid tot het kruispunt MH Tromplaan. Dit betekent dat de Bisschopstraat te bereiken is via de Kortenaerstraat. De voetpaden langs de Ripperdastraat zijn nog wel toegankelijk voor voetgangers met of zonder een fiets aan de hand. De verwachting is dat richting eind november deze werkzaamheden zijn afgerond. Voordat de Ripperdastraat geheel geopend wordt komt er een moment dat ook de stoepen aan weerzijde van de straat aangepakt moeten worden. De planning en uitvoering hiervan kom ik op terug zodra dit bekend is. 

 

 

 

Rotonde Haaksbergerstraat/Boulevard/Nijverheidstraat

De rotonde is vanaf 26 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer als ook voetgangers en (brom)fietsers. Om naar MST of de Spoedpost te komen kan men via de Koningstraat de Beltstraat inrijden. Hoe dit verandert als straks de werkzaamheden van de nuts starten geef ik door zodra de planning hiervan beschikbaar is. De inrit naar Van Heek-West blijft WEL bereikbaar. 

 

 

 

Haaksbergerstraat

Vooralsnog zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat afgerond wat betreft het leggen van de Telecomleidingen en ondervinden de ondernemers/bewoners hierdoor weinig overlast. Nood- en hulpdiensten kunnen via de Emmastraat nog op de Haaksbergerstraat komen. Zodra de werkzaamheden van de nuts starten in week 40 komt deze te vervallen.

 

Koningstraat
In week 36 (5 sept) start de telecom met de voorbereidingswerkzaamheden voor het koppelen van de hier onlangs gelegde kabels. Op het punt nabij de ingang van MST wordt -veilig binnen hekken- een gat gegraven en in een periode van circa drie weken (week 39) is de koppeling een feit. Dit heeft weinig gevolgen voor de bereikbaarheid en met MST worden hierover afspraken gemaakt.

 

Nijverheidstraat

De Nijverheidstraat blijft via de MH Tromplaan bereikbaar.

 

Pijpenstraat

De telecom-werkzaamheden lopen uit in tegenstelling tot de afgegeven planning. De verwachting is dat eind oktober de kabels gelast zijn, alles opgeruimd wordt en de bestrating er dan weer geheel op zit. Dit betekent dat deze toegang tot het stadserf voorlopig nog niet gebruikt kan worden.

 

Zo, hiermee heb ik jullie een update gegeven over de werkzaamheden. Mocht je nog vragen hebben dan aarzel niet om me te bellen/mailen of een whatsapp te sturen.

 

Met een zonnige groet,

 

Karin Haase

 

Werkzaamheden Rotonde
Werkzaamheden Ripperdastraat