Update Kop Boulevard Werkzaamheden

 

Hallo allen!

 

De Kop is volop in beweging en vanaf maandag 30 september starten we met een volgende fase daarom informeren we jullie allen met deze update.

 

Emmastraat

Vanaf maandag 30 september 7.30 uur start de aannemer met het opbreken van de Emmastraat vanaf de Haaksbergerstraat tot en met de inrit bij de voormalige aula. Toegang tot de parkeerplaatsen van de Stadsweide blijft gedurende de werkzaamheden mogelijk. De werkzaamheden bestaan uit het leggen van het warmtenet en het doortrekken van enkele leidingen. Deze werkzaamheden zijn half november (exacte datum komt nog) gereed mits het weer meewerkt en we onder de grond geen verrassingen tegenkomen. Bewoners zijn verzocht kliko’s te plaatsen verder in de Emmastraat zodat Twente Milieu deze kunnen blijven legen. Voor bewoners van de eerste 4 huizen van Emmastraat als ook voor de eerste 3 van Ripperdastraat worden plekken gegeven op het terrein van voormalig MST evenals voor bewoners van Ripperdastraat.

 

 

Haaksbergerstraat

De Haaksbergerstraat is vanaf Koningstraat tot half de rotonde afgesloten voor het verkeer vanaf 30 september. Via Koningstraat blijft ITC-gebouw bereikbaar. Omdat de Ripperdastraat eind oktober gereed is laten we een gedeelte van de rotonde er nog inzitten zodat nood- en hulpdiensten straks tijdelijk hiervan gebruik kunnen maken. De Haaksbergerstraat zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf kruispunt voormalige hoofdingang MST geleid worden via busbaan. Hierover informeren we iedereen snel! Om fietsers veilig over de Haaksbergerstraat richting de stad te laten fietsen zijn we aan het zoeken naar een betere oplossing met MST.

 

Koningstraat

Tussen Ten Hag en ITC-gebouw (voormalig Dish) wordt vanaf maandag 23 september 7.30 uur een tijdelijke toegangsweg gecreëerd waarover busverkeer, nood- en hulpdiensten en bestemmingsverkeer (MST, Ten Hag en inrit West (Van Heekgarage)) kan rijden. Door het plaatsen van de tijdelijke weg kunnen de nutswerkzaamheden worden uitgevoerd tot de helft van de straat. De verwachting is dat zij starten in week 42. Hierover volgt snel meer info.

 

Ripperdastraat

De Ripperdastraat krijgt komende week asfalt en daarna ter hoogte van Ariensplein komt er een speciale bestrating tot aan de MH Tromplaan.

 

Pijpenstraat

De komende week wordt de Pijpenstraat meer voorzien van bestrating en blijven er wel enkele plekken open in de straat voor het lassen van de kabels van KPN in week 47. Toegang tot het stadserf via Pijpenstraat blijft vooralsnog niet mogelijk. Zie hiervoor bijgaande kaart.