TWENSPACE – WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

TwenSpace doet mee aan Weekend van de Wetenschap

Enschede, 20 September – Op 5 en 6 oktober 2019 vindt de achtste editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Tijdens dit weekend geven ruim 350 organisaties op het gebied van wetenschap en technologie een unieke blik achter de schermen en openen zij deuren van plekken die normaal niet te zien zijn voor publiek. In Enschede toont TwenSpace hun digitale werkplaats.

 

TwenSpace zal tijdens deze dagen demonstraties geven de hun digitaal aangestuurde apparatuur zoals lasercutter, 3d printers en foliesnijder. Je kan tijdens deze dagen met hun lasercutter je eigen sleutelhanger maken of met de 3D printer een op maat gemaakte ring. Op deze manier krijg je een indruk hoe je zelf iets kunt ontwerpen en uitwerken en zo je eigen creaties tot leven kunt brengen in de TwenSpace.

 

Makerspaces zijn steeds meer in opgang en belangrijk onderdeel van de ‘maker movement’. Hierbij kan iedereen een eigen producent worden door zelf te ontwerpen en maken. Het is leuk om met je handen bezig te zijn en al doende ook nog moderne technieken te leren. Iedereen kan een maker worden !

 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Openingstijden :

5 & 6 Oktober dagelijks van 12:00 – 17:00

 

Adres :

TwenSpace

Blekerstraat 165

7513 DT Enschede

Telefoon :  06-32145759

 

Sociale media :

Internet : https://twenspace.nl

Facebook : https://facebook.com/twenspace

Twitter : https://twitter.com/twenspace

Instagram :  https://instagram.com/twenspace

 

 

 

Meer over TwenSpace

TwenSpace is een digitale werkplaats (makerspace) waar je kunt zelf gebruik kunt maken van de beschikbare apparatuur zoals lasercutter, 3d printer en foliesnijder. Onder deskundige begeleiding kun je deze apparaten leren gebruiken. Indien gewenst is het ook mogelijk om in opdracht ontwerpen te maken en uit te werken.

 

Meer over Weekend van de Wetenschap

Tijdens Weekend van de Wetenschap, op 5 en 6 oktober, openen honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea exclusief hun deuren en tonen ze plekken die normaal niet te zien zijn voor publiek. De huidige wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel.

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in deze wereld en de nieuwste ontdekkingen. Zo maken kinderen en jongeren kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst. Een belevenis die lang blijft hangen.

 

Kijk voor het volledige programma op www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/2019

 

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en mede mogelijk gemaakt dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

 

Een overzicht van alle deelnemende organisaties is te vinden op www.weekendvandewetenschap.nl/organisaties/2019/