Zo lang mogelijk genieten van de moestuin

In 2018 zullen de moestuintjes aan de Blekerstraat verdwijnen; dit conform eerdere afspraken tussen Domijn, de gemeente en de moestuinders. De moestuin heeft zich tussen 2013 en 2018 bewezen als een idyllische plek midden in de stad die sociale cohesie en participatie onder brede en diverse groepen bewoners in de wijk bevordert. En daarmee blijkt te voorzien in een behoefte in de wijk Horstlanden-Veldkamp. De sfeer rondom de moestuintjes is gemoedelijk, veilig en milieuvriendelijk en door het tuinieren leren bewoners van verschillend pluimage elkaar kennen. Met het ondertekenen van een handtekeningenlijst willen wij de waarde van deze bijzondere plek onder de aandacht brengen en ervoor pleiten, dat bij de nieuwbouwplannen rondom de moestuinen Blekerstraat wederom ruimte wordt ingeruimd voor tuinieren in de wijk.De handtekeningenlijst hangt bij de moestuinen boven de tafel waar de gieters ook staan.

1. Welkom aan nieuwe moestuin-collega's

2. Een leuk initiatief van Ilonka:

3. Fijn om te zien dat iedereen weer zo actief is in de tuinen.

Graag om de tuintjes het hoge gras/onkruid zelf weghalen. Velen hebben de tuin afgezet met steentjes e.d. Hierdoor kan de maaimachine er niet bij.

4. Hou 8 september vrij. Happen met de wijkraad voor vrijwilligers en actievelingen.

5. Kinderen

Zaterdag heb ik zelf hard gewerkt aan mijn tuintje en nieuwe dingen gezaaid. Stokjes erbij gezet.Zondag waren de stokjes plus twee grote stokken verdwenen en was er met stokjes in mijn tuintje geprikt. Tevens zag ik afdrukken van een kinderschoentje.Fijn dat kinderen mee doen, maar hou wel in de gaten waar ze mee bezig zijn.

6.Woensdag 10 mei zijn we weer van start gegaan met 'Kindermoestuin Club". Kai en Luna zijn begonnen met de grond zaaibaar te maken.

Heb jij ook zin om je eigen groenten te verbouwen?
Je bent van harte welkom op woensdag vanaf 15:00 uur.Als je een handharkje hebt neem dat dan mee.Voor de rest geen onkosten of materiaal nodig.We hebben het zaaigoed van vorig jaar verzameld en gaan dat zaaien. Is dat niet spannend?
Voor meer info:
Dédé Grützmacher
secretaris@horstlandenveldkamp.nl