Uitnodiging voor de Wieger Slothouber Expositie

Op 19 november is onder overweldigende belangstelling de expositie van het werk van Wieger Slothouber in het Petpaviljoen geopend. U kunt daar tot 17 december van genieten.

Wieger Slothouber, Lange Willem of gewoon Wim. Onder al die namen zullen veel wijkbewoners zich hem herinneren. Want hij viel met zijn 213 centimeter lange lichaam nogal op. Opvallend kleurrijke man. Met een hoofdrol in talloze sappige verhalen en soms stoute anecdotes. Altijd bedacht op deurposten die niet op zijn postuur gebouwd waren. Vriendelijke en gulle Wieger, geniale illustrator, geweldige schilder.

Maar erkenning in de vorm van een Wieger Slothouber Expositie, daar is het nooit van gekomen. Dat maken we 22 jaar na zijn overlijden goed. We hebben een speurtocht op touw gezet naar zijn werk dat wijd verspreid is over het land. Veertien werken hebben we verzameld. Elk met een eigen verhaal. Samen vormen ze een mooi portret van Wieger's kunstenaarschap. Kom naar het Petpaviljoen, drink een biertje in het Bolwerk of bij Jansen en Jansen. Daar hangt zijn werk en daar kunt u dus genieten van deze een bijzondere tentoonstellling.

Het is een echte aanrader.

Lex Pauka

vz wijkraad HorstelandenVeldkamp

U bent welkom in het Petpaviljoen aan de Blekerstraat 103 op elke woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag.